Antena 3 CNN Economic A treia ediţie a salonului Gustul Italiei, la festivalul internaţional RO-Wine, între 24 şi 26 mai 2024

A treia ediţie a salonului Gustul Italiei, la festivalul internaţional RO-Wine, între 24 şi 26 mai 2024

În acest weekend, între 24 și 26 mai 2024, ICE - Agenția Italiană pentru Comerț Exterior, va organiza a treia ediție a salonului Gustul Italiei, în cadrul festivalului internațional RO-Wine.

A treia ediţie a salonului Gustul Italiei, la festivalul internaţional RO-Wine, între 24 şi 26 mai 2024
Sursa foto: Facebook | Gustul Italiei
de Georgiana Adam    |    23 Mai 2024   •   15:17

Salonul Gustul Italiei vine, în acest weekend, cu o selecție de savori italiene și vinuri de excepție din diverse regiuni de renume, de la producători de top.

Ca de fiecare dată, și ediția din acest an a Ro-Wine se va desfășura în incinta Fratelli Studio din București. Ca noutate, la aceasta ediție, ICE Agenția București va organiza un Masterclass cu titlul ”Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate”, susținut de Edoardo Nati, expert Unaprol, Consortiul Cultivatorilor de Maslini din Italia care reunește peste 100.000 de companii si specialiști din filiera uleiului de măsline si formator la Fundatia Evooschool (centru de formare, promovare si valorizare culturala a uleiului de masline extravirgin).

La această ediție, firmele italiene vor prezența o selecție foarte diversă și inovatoare de produse de la vinuri la produse din pește, fructe de mare și produse vegetale în ulei sau sub vid, de la uleiuri de măsline extravirgine la snacks-uri și paște făinoase, de la brânzeturi la cafea și făină de porumb, atât produse convenționale cât și ecologice.

Totul într-o călătorie de la nordul spre sudul Italiei cu trecerea prin 12 din cele 20 de regiuni italiene: Abruzzo, Apulia, Campania, Friuli Venezia-Giulia, Lombardia, Marche, Piemont, Sardinia, Sicilia, Toscana, Trentino Alto-Adige, Veneto, notează iqads.ro.

ICE - Agenția Italiană pentru Comerț Exterior – este agenția guvernamentală italiană care susține promovarea, facilitarea și dezvoltarea schimburilor comerciale între Italia și restul lumii, sprijinind internaționalizarea societăților italiene, îndeosebi a celor mici și mijlocii, și implementarea activității acestora pe piețele externe, promovând totodată atragerea investițiilor străine în Italia.

Agenția, constituită în 1926, are sediul central la Roma, un birou regional la Milano și dispune de o rețea externă alcătuită din 87 de structuri operative în 74 de țări. În România, este acreditat ca Secția Promovare Schimburi a Ambasadei Italiei și colaborează în strânsă sinergie cu aceasta.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Zelenski vrea să vină cu propuneri de pace către Rusia
x close