O delegaţie a Băncii Mondiale vine la Bucureşti

15 Dec 2009   •   15:01
O delegaţie a Băncii Mondiale vine la Bucureşti banca

O delegaţie a Băncii Mondiale vine zilele acestea la Bucureşti pentru evaluarea stadiului de implementare a măsurilor din acordul de finanţare cu instituţia financiară internaţională, a declarat, marţi, Cătălin Păuna, senior economist al biroului din România, citat de Mediafax.

"Marţi, miercuri va veni o delegaţie a Băncii Mondiale pentru evaluarea stadiului de implementare a măsurilor noastre. Avem o serie de programe pentru anumite tranşe. În momentul în care condiţiile sunt îndeplinite, tranşa este eliberată. Noi pregătim un document pe care îl prezentăm boardului băncii cu privire la progresele realizate", a sous Păuna.

Cea mai recentă vizită de evaluare a Băncii Mondiale a avut loc la începutulul lunii noiembrie. "România a progresat de la ultima venire", a adăugat Păuna.

O echipă FMI se află în Bucureşti, într-o vizită de trei zile, pentru discuţii tehnice în ceea ce priveşte bugetul pe 2010. Discuţiile, la care participă şi reprezentanţii Comisiei Europene, au început luni cu experţii Ministerului Finanţelor şi vizează pregătirea pentru cea de-a doua evaluare a acordului stand-by, care ar putea avea loc în ianuarie, după formarea unui nou guvern.

România are un acord cu FMI timp de doi ani, în valoare de 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Antena3.ro

Parteneri
x close