Antena 3 CNN Economic Biz News 473.000 de americani şi-au pierdut locul de muncă în iunie

473.000 de americani şi-au pierdut locul de muncă în iunie

473.000 de americani şi-au pierdut locul de muncă în iunie
Sursa foto: somaj
02 Iul 2009   •   23:04

Din nou veşti proaste de pe piaţa de muncă din Statele Unite. Luna trecută, 473 de mii de americani şi-au pierdut locul de muncă, cu mult peste estimările specialiştilor. Rata şomajului din Statele Unite a crescut luna aceasta la 9,5 la sută.

Luna trecută, peste 473 de mii de americani au rămas fără un loc de muncă. Cifra este cu mult peste cât analiştii preconizaseră.

Numărul posturilor desfiinţate în luna iunie a acestui an este cel mai mic după octombrie 2008, însă faptul că a depăşit aşteptările a reprezentat o dezamăgire pentru cei care anticipau o redresare rapidă a economiei. Specialiştii de la Casa Albă speră totuşi că planul de stimulare a economiei adoptat de Barack Obama va îmbunătăţi situaţia.

"În acest moment, situaţia este inacceptabilă şi vom face tot ce ne stă în putere să ne asigurăm că americanii revin la locurile de muncă şi ştiu că - şi am vorbit pe teren cu oameni obişnuiţi - oamenii speră că această administraţie face ceea ce trebuie şi asta facem."

De la începutul crizei economice, aproape 7 milioane de americani şi-au pierdut locurile de muncă. Rata şomajului din Statele Unite a crescut luna aceasta la 9,5 la sută.

Antena3

×
Subiecte în articol: rata somajului SUA
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close