Antena 3 Economic Biz News Accizele la produse ar putea să nu crească de la 1 ianuarie

Accizele la produse ar putea să nu crească de la 1 ianuarie

11 Noi 2009   •   11:17
Accizele la produse ar putea să nu crească de la 1 ianuarie
Sursa foto: accize

Accizele la produse ar putea să nu crească de la 1 ianuarie, aşa cum era prevăzut în calendarul stabilit anterior. Declaraţia a fost făcută chiar de ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea, care a adăugat că accizele ar putea fi mărite în lunile aprilie şi septembrie.

Totodată, Uniunea Europeană va spori, cu aproape 30 la sută, accizele la ţigări, cu scopul declarat de a reduce numărul fumătorilor. Accizele vor reprezenta cel puţin 60 la sută din preţul unui pachet şi vor ajunge la 90 de euro pe mia de ţigări, faţă de 64 de euro în prezent.

În majoritatea ţărilor Uniunii, scumpirea va fi aplicată din 2014, dar fumătorii din câteva ţări, între care şi România, au primit un răgaz suplimentar, până în 2018. Comisarul european pentru fiscalitate a subliniat că măsura nu vizează, în primul rând, creşterea veniturilor din taxe, ci combaterea fumatului, ca obiectiv de sănătate publică.

Antena3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close