Antena 3 CNN Economic Biz News Adriean Videanu a anunţat că se pregăteşte restructurarea sectorului energetic

Adriean Videanu a anunţat că se pregăteşte restructurarea sectorului energetic

Adriean Videanu a anunţat că se pregăteşte restructurarea sectorului energetic
Sursa foto: Adriean Videanu
04 Apr 2009   •   18:26

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, şi-a anunţat intenţia de a restructura sectorul producţiei de energie. Demnitarul a vizitat sâmbătă complexurile energetice de la Turceni şi Rovinari, precum şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Videanu a anunţat că pregăteşte restructurarea întregului sistem de producţie de energie. El a adăugat că managerii vor fi cei care vor decide dacă va fi necesar sau nu să se facă disponibilizări. Videanu a mai precizat că este absolut necesar ca investiţiile în sectorul energetic să fie făcute cât mai repede: ?Dacă există un domeniu unde România poate să joace un rol de excelenţă, acesta este energia, cu condiţia să se facă investiţiile acum?.

Videanu a atras atenţia şi asupra complexului de la Rovinari, unde au fost semnalate nereguli. El a atras atenţia că problemele cu care se confruntă acum Complexul Energetic Rovinari sunt cauzate de fostul director, Laurenţiu Ciurel.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu a dispus luna trecută, demararea unui control la Complexul Rovinari. Există suspiciuni că şefii unităţii din perioada 2003-2005 ar fi primit diverse "atenţii" din partea unui om de afaceri american, pentru a-i asigura încheierea unor contracte.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close