Antena 3 CNN Economic Biz News Afganistan susţine că are minereuri de 3 trilioane de dolari

Afganistan susţine că are minereuri de 3 trilioane de dolari

Afganistan susţine că are minereuri de 3 trilioane de dolari
Sursa foto: minerale afganistan
18 Iun 2010   •   04:05

Guvernul afgan susţine că zăcămintele sale de minereuri neexploatate ar putea valora 3 trilioane de dolari şi lansează o campanie să obţină dividende de la companiile internaţionale de minerit.

Ministrul afgan al minelor arăta că potenţialul este de trei ori mai mare decât estima guvernul american anterior.

Oficiali americani speră că economia afgană ar putea beneficia de mult necesar venit şi să devină un centru mondial pentru minerit.

Wahidullah Shahrani a ţinnut un discurs după ce a invitat 200 de companii la un târg de investiţii la Londra, săptămâna viitoare, pe fondul efortului de a atrage investiţii străine.

India şi China se consideră că sunt deosebit de interesate în exploatarea resurselor de cupru, litiu, aur, fier, mercur, cobalt şi alte minerale.

Shahrani arăta că un număr de firme indiene deja şi-au exprimat interesul şiu declara că estimarea americană a valorii de un trilion de dolari este conservatoare.

El declara că "estimarea noastră este mai mult de atât... ar putea fi de trei trilioane de dolari."

Acesta adăuga că au mai fost descoperite cinci noi zăcăminte de petrol şi gaz în Afganistan, cel mai mare fiind în bazinul afghan-tajik în provincia Kunduz .

Primele licitaţii pentru fier şi cupru vor fi deschise luni următoare, dar investitorii avertizau că cifrele vehiculate sunt doar speculaţii şi că ţara nu are infrastructura necesară pentru a atrage investitorii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Afganistan
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close