Antena 3 Economic Biz News Alan Greenspan: Criza va avea loc din nou, dar va fi diferită

Alan Greenspan: Criza va avea loc din nou, dar va fi diferită

10 Sep 2009   •   18:15
Alan Greenspan:  Criza va avea loc din nou, dar va fi diferită
Sursa foto: criza financiara

Fostul şef al Rezervei Federale, Alan Greenspan, a declarat, într-un interviu acordat BBC, că lumea va trece printr-o nouă criză financiară. ?Criza va avea loc din nou, dar va fi diferită?, a spus Alan Greenspan pentru BBC.

Greenspan a precizat că a prevăzut că va fi o criză, ca o reacţie normală a unei lungi perioade de bunăstare. ?Crizele financiare sunt diferite, însă au aceeaşi sursă fundamentală?, a spus Greenspan.

?Există un mod de manifestare al oamenilor atunci când se confruntă cu lungi perioade de prosperitate, şi anume acela de a crede că acestea sunt neîntrerupte?, adaugă bancherul.

Bancherii nu ignorau faptul că se expuneau unui grad ridicat de risc după falimentul Lehman Brothers şi că, mai devreme sau mai târziu, vor avea loc corecţii în sistem.


Greenspan spune că nu e vinovat de criză, ci că singura responsabilă e ?natura umană?.

Până se va găsi cineva care să schimbe firea umană, vom tot avea crize, însă niciuna nu va arăta exact ca aceasta, pentru că două crize nu au nimic în comun, decât firea umană?, a încheiat fostul preşedinte Fed.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close