Antena 3 CNN Economic Biz News Allianz Ţiriac Asigurări scapă, deocamdată, de faliment. Urmează recursul

Allianz Ţiriac Asigurări scapă, deocamdată, de faliment. Urmează recursul

Allianz Ţiriac Asigurări scapă, deocamdată, de faliment. Urmează recursul
27 Noi 2008   •   15:28

Tribunalul Muncipiului Bucureşti a decis să respingă cererea de despăgubire înaintată de Dumitru Nagy, în cazul procesului de insolvenţă al Allianz Ţiriac. Sentinţa a fost pronunţată cu o zi mai târziu, pe 27 noiembrie, termenul iniţial fiind 26 noiembrie. Judecătorii ar fi putut dispune lichidarea averii asiguratorului pentru ca acesta să îşi achite obligaţiile financiare faţă de păgubit. Dumitru Nagy a declarat pentru Antena3.ro că va face recurs.
Întreprinzătorul bucureştean şi-a asigurat automobilului Volkswagen Phaeton pentru 63.520 de euro, plătind 5.000 de euro pe an. În urma unui accident rutier, Nagy a dus maşina la service-ul autorizat din Bucureşti pentru reparaţii, dar a recuperat-o defectă. A reclamat situaţia atât la service, cât şi la Allianz Ţiriac, unde i s-a confirmat starea deplorabilă a maşinii.
Curând, maşina a luat foc din cauza unui scurtcircuit pe instalaţia electrică, proaspăt ieşită de la reparaţii.
Nici service-ul, nici cei de la compania de asigurări nu şi-au asumat eşecul.
Au trecut patru luni de la incendiu, iar bărbatul s-a hotărât să dea în judecată Allianz Ţiriac. Dacă instanţa îi va da câştig de cauză lui Dumitru Nagy, judecătorul ar putea dispune lichidarea averii societăţii, mai ales că Allianz Ţiriac nu a apelat la reorganizarea judiciară şi niciuna dintre părţi nu a propus un plan care să restructureze sau să continuie activitatea debitorului pentru ca acesta că reuşească să îşi achite datoriile, spune Nagy, pentru Antena3.ro.
După prima înfăţişare, păgubitul şi-a văzut aruncaţi în cont aproape 27.000 de euro, diferenţa dintre suma asigurată şi plata service-ului. Nu i s-a cerut să semneze vreo hârtie pentru aceşti bani.
Dacă aţi trecut prin experienţe asemănătoare sau cunoaşteţi persoane care s-au aflat în asemenea situaţii, scrieţi-ne pe adresa de mail [email protected].
Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close