Antena 3 CNN Economic Biz News Americanii protestează: Criza economică, provocată de lăcomia marilor corporaţii

Americanii protestează: Criza economică, provocată de lăcomia marilor corporaţii

Americanii protestează: Criza economică, provocată de lăcomia marilor corporaţii
Sursa foto: wall street
20 Mar 2009   •   12:32

Proteste ale americanilor faţă de companiile de pe Wall Street. Oamenii acuză corporaţiile că au provocat criza economică prin lăcomia şi nesăbuinţa lor. Protestele au fost declanşate de recentul scandal al primelor uriaşe în care a fost implicat grupul AIG. Camera reprezentanţilor a adoptat un proiect de lege prin care bonusurile către directorii marilor companii vor fi impozitate cu 90 la sută.

În peste o sută de oraşe americane au avut loc manifestaţii împotriva companiilor financiare de pe Wall Street. În San Francisco, protestatarii s-au adunat în faţa unei bănci locale şi apoi s-au îndreptat către sediul companiei AIG. Corporaţia a fost implicată într-un scandal care a revoltat opinia publică americană. În ciuda crizei economice, şefii AIG urmau să primească bonusuri de peste 450 de milioane de dolari din banii oferiţi de Statul American pentru salvarea companiei.

"Oamenii au dreptate să fie revoltaţi. Aceşti oameni nu înţeleg şi este atât de evident. În fiecare zi citim în presă mai multe ştiri despre planuri de salvare însoţite de compensaţii masive pentru conducerile companiilor şi bonusuri. Şi dacă aceste persoane ar fi înţeles că şi oamenii de rând suferă ar fi fost diferit. Însă ei nu înţeleg şi publicul are dreptate să fie revolat şi de aceea suntem azi aici", a declarat un organizator al protestului.

Pe fondul indignării populaţiei, Camera Reprezentanţilor a adoptat, joi, un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a primelor de acest gen. Cu toate acestea, oamenii sunt determinaţi să continue protestele şi nemulţumirile în rândul americanilor continuă să crească.

"Sunt aici să îi susţin pe cei care îşi vor banii daţi pe impozite înapoi, inclusiv pe mine. De ce oare ei recoompensează eşecul? Este cu mult peste capacitatea noastră de a înţelege", a spus un protestatar.

Legea privin impozitarea bonusurilor va fi examinată şi de Senat, iar preşedintele Obama a promis s-o semneze îndată după vot.

Antena3

×
Subiecte în articol: Wall Street
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close