Antena 3 CNN Economic Biz News Anna Leibovitz, cea mai cunoscută femeie-fotograf, la un pas de colapsul financiar

Anna Leibovitz, cea mai cunoscută femeie-fotograf, la un pas de colapsul financiar

Anna Leibovitz, cea mai cunoscută femeie-fotograf, la un pas de colapsul financiar
Sursa foto: Anna Leibovitz
21 Aug 2009   •   17:07

Anna Leibovitz, cea mai de succes femeie-fotograf a tuturor timpurilor, se află în pragul ruinei financiare. Ea trebuie să returneze unei instituţii financiare, până la data de 8 septembrie, suma de 24 de milioane de dolari, pentru care a garantat nu numai cu proprietăţile pe care le deţine, dar şi cu drepturile asupra creaţiilor sale.

Compania Art Capital a intentat mai multe acţiuni împotriva cunoscutei fotografe pentru a recupera suma împrumutată de aceasta pentru a-şi reveni din ?situaţia financiară îngrozitoare? în care spunea că se află. Reprezentanţii companiei susţin că Anna Leibovitz a împrumutat banii fără să aibă vreun moment intenţia de a onora termenele de returnare, se arată în ediţia online a publicaţiei The Guardian.

În ciuda zvonurilor referitoare la sumele ireal de mari pe care fotografa le câştigă din colaborările sale, impasul financiar cu care se confruntă în acest moment a şocat lumea artei. Art Capital Group va mai aştepta trei săptămâni ca Anna să returneze banii împrumutaţi. Dacă acest lucru nu se întâmplă, întreaga operă a artistei ar putea fi scoasă la licitaţie.

Anna a avut o carieră impresionantă, iar numele ei este legat de acela al multor reviste de succes, printre care Rolling Stone, Vanity Fair sau Vogue. Fotografia care îi înfăţişează pe John Lennon şi soţia sa, Yoko Ono, realizată de Anna pe 8 decembrie 1980 a făcut înconjurul lumii. Tot ea este şi autoarea fotografiilor nud ale actriţei Demi Moore, din perioada în care aceasta era însărcinată. Portofoliul ei conţine fotografii ale multor staruri din lumea filmului şi muzicii, dar şi figuri emblematice din sfera politicului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close