Antena 3 CNN Economic Biz News Aproape 1.000 de muncitori din judeţul Sibiu, trimişi în şomaj

Aproape 1.000 de muncitori din judeţul Sibiu, trimişi în şomaj

Aproape 1.000 de muncitori din judeţul Sibiu, trimişi în şomaj
20 Noi 2008   •   18:27

Companiile Concefa şi Ambient din Sibiu, care îşi desfăşoare activitatea în mai multe judeţe, au anunţat Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă din Sibiu că, din luna noiembrie, vor disponibiliza aproape o mie de persoane, din cauza crizei economice şi venirea iernii, nefavorabilă activităţii, transmite Mediafax.
Muncitorii care vor fi concediaţi lucrează în construcţii şi în domeniul distribuirii şi vânzării de materiale de construcţii, instalaţii, finisaje şi decoraţiuni interioare, potrivit agenţiei de presă.
Reprezentanţii AJOFM au precizat că firma de construcţii Concefa a anunţat concedierea colectivă a 705 angajaţi, în perioada noiembrie 2008 - februarie 2009.
"Motivele care determină concedierea sunt, pe de o parte, condiţiile meteorologice nefavorabile în perioada de iarnă pentru desfăşurarea activităţii de construcţii, iar pe de altă parte contextul economic mondial şi local - aceasta este explicaţia angajatorului în cauză", se arată în comunicatul de presă al AJOFM Sibiu.
Firma Ambient, care se ocupă de comerţul cu materiale de construcţii, instalaţii şi finisaje, va concedia 250 de persoane în perioada 1-10 decembrie.
"Motivele care determină concedierea personalului în cazul acestui angajator sunt: situaţia economică internaţională, automatizarea anumitor procese din fluxul de lucru prin implementarea programului SAP şi începutul sezonului rece, când, datorită factorilor meteo nefavorabili, firmele din construcţii îşi restrâng activitatea", se precizează în acelaşi comunicat.
Ambient Sibiu a restructurat deja sub 8% din totalul posturilor, respectiv 248, ca urmare a scăderii cererii de materiale de construcţii, influenţată de condiţiile sezoniere, cât şi de criza financiară naţională şi internaţională, care a afectat vânzările firmei în trimestrul patru.
Muncitorii disponibilizaţi nu provin doar din judeţul Sibiu, spune purtătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu, Aniela Corlăţean.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sibiu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close