Antena 3 CNN Economic Biz News Băncile nu mai aşteaptă clienţi, îi caută!

Băncile nu mai aşteaptă clienţi, îi caută!

Băncile nu mai aşteaptă clienţi, îi caută!
29 Ian 2007   •   21:20

Acest lucru se vede cel mai bine în dezvoltarea reţelei de sucursale. Anul trecut, numărul de agenţii bancare a crescut cu o mie de unităţi, ceea ce reprezintă o creştere de aproape 25%. Băncile au părăsit marile bulevarde, unde se înghesuie una lângă alta, şi au mers către periferie, mai aproape de clienţi, acum când creditarea a devenit accesibilă şi pentru cei cu venituri mai mici. Reţeaua bancară din România a crescut anul trecut la 4.346 de unităţi. Dar, din acest total, aproape o treime aparţine CEC-ului. O reţea extinsă inclusiv la sate, moştenită din comunism. Dar o reţea pe care băncile mari din sistem nu o consideră cu adevărat concurentă.

Liderul dezvoltării teritoriale este acum BRD, care a deschis 274 de agenţii anul trecut şi, cu un total de 600 de unităţi, a surclasat BCR. Aceasta a deschis anul trecut 100 de noi reprezentanţe, crescând prezenţa teritorială la 473 de unităţi. În ultimii doi ani, Banca Transilvania aproape şi-a triplat reţeaua, într-un ritm agresiv şi aproape disperat de dezvoltare.

Transilvania a consemnat la sfârşitul lui 2006 un număr de 341 de agenţii şi sucursale, ceea ce o plasează pe a treia poziţie între băncile mari. Raiffeisen Bank ocupă locul patru în sistem, cu o reţea de 265 de sucursale, în creştere cu doar 50 de unităţi faţă de 2005. Primele cinci bănci deţin 70% din reţeaua bancară, gradul de concentrare fiind mai mic decât în urmă cu trei ani, când primii cinci clasaţi aveau cumulat aproape 80% din unităţi.

BizBazar

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close