Antena 3 CNN Economic Biz News Barilul de petrol, sub 48 de dolari

Barilul de petrol, sub 48 de dolari

Barilul de petrol, sub 48 de dolari
02 Dec 2008   •   11:35

Preţul petrolului a scăzut, marţi, cu aproape doi dolari, sub 48 de dolari pe baril, minimul ultimilor trei ani şi jumătate, extinzând astfel căderea puternică din ziua precedentă, după deteriorarea condiţiilor economice globale, transmite Reuters.
Preţul petrolului destinat pieţei americane, cu livrare în ianuarie, a scăzut, până la ora 6:56 GMT, cu 1,85 dolari, adică 3,8%, la 47,43 dolari pe baril, acesta fiind cel mai redus nivel din mai 2005, cu aproape 100 de dolari sub recordul istoric de 147,27 dolari pe baril atins la mijlocul lunii iulie 2008.
Barilul Brent, de referinţă la bursa de la Londra, a scăzut, marţi, cu 1,67 dolari, la 46,3 dolari pe baril.
Luni, cotaţia barilului tranzacţionat la New York a pierdut 9 procente.
Căderea preţurilor barilului, de la începutul acestei săptămâni, vine şi ca urmare a deciziei Organizaţiei ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de a amâna reducerea producţiei până la reuniunea de la mijlocul lunii decembrie.
Miercuri, piaţa petrolului ar putea înregistra noi scăderi după ce autorităţile din Statele Unite vor publica datele săptămânale referitoare la stocurile de petrol, aşteptate să crească semnificativ pentru a treia săptămână consecutiv.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close