Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Avem în continuare nevoie de FMI. Susţin varianta unui precautionary agreement (VIDEO)

Băsescu: Avem în continuare nevoie de FMI. Susţin varianta unui precautionary agreement (VIDEO)

Băsescu: Avem în continuare nevoie de FMI. Susţin varianta unui precautionary agreement (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Iul 2010   •   16:33

Preşedintele Traian Băsescu este de părere că România are nevoie în continuare de una cord cu FMI. Varianta pe care merge însă preşedintele nu este cea a împrumutului direct ci mai degrabă încheierea unui "acord de precauţie", în care ţara noastră să ia bani dpoar dacă are nevoie.

"În mod categoric România are nevoie de un acord cu FMI. Acesta poate fi de două feluri, unul cu bani sau unul aşa numitul precautionary agreement" a declarat preşedintele într-un interviu acordat RRA.

Băsescu a explicat şi care ar trebui să fie mecanismul de funcţionare al unui astfel de acord. "Pentru a merge pe aceasta a doua variantă, în care luăm bani doar dacă avem nevoie, ar implica acordul nostru al tuturor să cheltuim pe cheltuieli curente doar atât cât producem, dacă societatea va refuza o astfel de abordare pentru care eu insist, va trebui să luam bani în continuare pentru a plăti pensii, slarii, cheltuieli materiale" a spus preşedintele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu FMI
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close