Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Bugetul de stat de-abia mai face faţă cheltuielilor (VIDEO)

Băsescu: Bugetul de stat de-abia mai face faţă cheltuielilor (VIDEO)

Băsescu: Bugetul de stat de-abia mai face faţă cheltuielilor (VIDEO)
Sursa foto: traian basescu
04 Mai 2009   •   16:25

Bugetul de stat asigură cu greu cheltuielile la care s-a angajat, a declarat preşedintele Traian Băsescu, luni. Ministerul Finanţelor face împrumuturi frecvente pentru a-şi acoperi cheltuielile curente. A presa în directia bugetului de stat atunci când se spune că nu se poate nu va duce nicăieri, a anunţat şeful statului, făcând referire la protestul anunţat pentru marţi de profesorii din toată ţara.

Comisia Europeană a declanşat, luni, procedura de deficit excesiv împotriva României, iar anul care urmează se anunţă unul dificil, spune Băsescu.
?Ar fi responsabil să înţelegem că putem depăşi criza dacă suntem solidari, dacă putem privi realist la resursele pe care bugetul de stat le are în momentul de faţă?, a încheiat şeful statului.

Comisia Europeană (CE) va lua măsuri disciplinare pentru depăşirea pragului de 3% din PIB privind deficitul bugetar, stipulat de legislaţia europeană, împotriva mai multor state, inclusiv România, a declarat, luni, comisarul european pentru economie şi politică monetară, Joaquin Almunia, citat de Mediafax.



Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close