Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Dorim un curs între 4 şi 5 lei pe euro

Băsescu: Dorim un curs între 4 şi 5 lei pe euro

Băsescu: Dorim un curs între 4 şi 5 lei pe euro
Sursa foto: traian basescu
06 Oct 2009   •   01:48

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Forumul Economic, luni, că "în ultimele zile leul nu se simte foarte bine din cauza întăririi puternice a monedei europene", precizând unul din obiectvele majore este menţinerea unui curs între 4 şi 5 lei pentru un euro.

Băsescu a spus că unul din marile obiective de luptă anticriză a fost şi este menţinerea unui curs de schimb acceptabil , care să faciliteze exporturile şi, în acelaşi timp, să nu distrugă puterea românilor de cumpărare.

El a spus că obiectivul a fost şi este ca acest curs să nu se apropie de 5 lei pe euro "în niciun caz", sau să fie sub 4 lei pe euro, "ceea ce ar fi blocat pur şi simplu" exporturile.

"Vom vedea, se pare că în ultimele zile leul nu se simte foarte bine, datorită întăririi puternice a monedei europene, dar sperăm să ne menţinem în marja prestabilită", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

El a spus că un alt obiectiv este menţinerea deficitului bugetar, pentru păstrarea actualelor investiţii "aşa mici cum sunt, de 8-9 miliarde de euro", şi pentru a se putea plăti la timp salariile, pensiile şi ajutorul social.

Preşedintele Traian Băsescu semna, joia trecută, decretul de revocare din funcţia de ministru de Interne şi vicepremier pentru Dan Nica, lider PSD. Toţi miniştri PSD şi-au depus, ulterior demisiile.

Ruperea coaliţiei de guvernământ a avut efecte imediat pe pieţele financiare. Cursul de referinţă anunţat de BNR a urcat cu peste 5 bani, iar bursa a înregistrat o corecţie de peste 2%
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bursa Bucuresti
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close