Antena 3 Economic Biz News Băsescu: Guvernul acordă 9 mld.euro pentru construcţii din T3

Băsescu: Guvernul acordă 9 mld.euro pentru construcţii din T3

30 Iun 2009   •   17:49
Băsescu: Guvernul acordă 9 mld.euro pentru construcţii din T3
Sursa foto: traian basescu

Am negociat cu băncile şi Ministerul de Finanţe, Guvernul României şi FMI pe de altă parte. Vor fi bani începând cu trimestrul al treilea pentru ca guvernul să-şi atingă obiectivul de a avea 9 miliarde de euro pentru construcţii, spune preşedintele Traian Băsescu. Mare parte din aceşti bani se îndreaptă către plata datoriilor către constructori. 1,5 miliarde vor sosi de la Uniunea Europeană către investiţii, iar un miliard de euro va veni de la băncile comerciale, spune şeful statului.

Aceşti bani vor fi disponibili la mijlocul lunii iulie. "Marea cheie a acestor aranjamente este corectitudinea fiecăruia", spune liderul de la Cotroceni, şi raportul corect dintre constructor şi bugetul de stat.

Am avut foarte multe discuţii cu toate instituţiile implicate pentru ca, din iulie, să se poată începe investiţiile în infrastructură, mai spune Băsescu.

În ceea ce priveşte TVA-ul, se va merge pe compensare. Mimisterul Finanţelor va compensa TVA-ul pe care constructorii îl datorează şi le va restitui diferenţa atunci când e cazul, a declarat preşedintele.

Însă, tot acest circuit se întrerupe dacă Dumneavoastră nu vă plătiţi imediat obligaţiile faţă de stat cu care să ajutăm bugetul, a încheiat şeful statului.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close