Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu, oficialilor FMI: Ziariştii aşteaptă să vadă dacă suspendăm acordul, ceea ce e ridicol

Băsescu, oficialilor FMI: Ziariştii aşteaptă să vadă dacă suspendăm acordul, ceea ce e ridicol

Băsescu, oficialilor FMI: Ziariştii aşteaptă să vadă dacă suspendăm acordul, ceea ce e ridicol
Sursa foto: Foto: INTACT Images
31 Oct 2010   •   15:54

Ideea suspendării acordului cu FMI este una ridicolă, a declarat Traian Băsescu, pe un ton ironic la adresa presei, la începutul întâlnirii de duminică cu delegaţia Fondului în România.

La începutul întâlnirii, preşedintele a dat mâna cu cei prezenţi şi s-a adresat, râzând, membrilor delegaţiei FMI: "News alert: jurnaliştii aşteaptă suspendarea acordului cu dumneavostră, ceea ce este ridicol".
   
Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a răspuns, râzând: "Am auzit voci că aş fi plecat din ţară".

Băsescu: Ideea suspendării acordului cu FMI este ridicolă

   
La începutul discuţiei, şeful statului a spus că Guvernul a găsit noi soluţii legate de deficitul bugetar, pe care partea română doreşte să le discute.
   
"Mulţumim pentru că aţi aceptat această întâlnire suplimentară. Justificarea acesteia este legată de creativitatea Guvernului. Am găsit soluţii noi de diminuare a deficitului bugetar şi vrem să discutăm cu dumneavoastră, să vedem dacă putem ajunge la o înţelegere sau nu. În oprice caz, acordul pe care îl avem acum ne permite să semnăm scrioarea de intenţie chiar azi, dacă este nevoie. Oricum, vrem să venim cu noi idei, care să fie convenabile ambelor părţi", a spus Băsescu, citat de Mediafax.
   
La rândul său, şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks a declarat că există progrese în contextul scrisorii de intenţie a părţii române către Fond.
   
"După cum ştiţi, am avut o lungă şedinţă, ieri (sâmbătă, n.r.), împreună cu ministrul Finanţelor şi ministrul Muncii şi am înregistrat foarte bune progrese în ceea ce priveşte textul Scrisorii de intenţie, deci suntem într-o poziţie bună pentru a avea această discuţie suplimentară cu dumneavoastră", a spus Franks.


La întâlnirea de duminică au luat parte şi premierul Emil boc şi miniştrii Finanţelor şi Muncii, Gheorghe Ialomiţianu, respectiv Ioan Botiş.

Discuţii la Palatul Cotroceni


Negocieri în impas

Negocierile cu FMI au intrat în impas, în principal din cauza condiţiei de modificare a OUG 50 privind creditele populaţiei, astfel că vizita misiunii s-ar putea prelungi şi nu era exclusă suspendarea acordului, potrivit unor surse apropiate discuţiilor din aceste zile.

Discuţiile dintre autorităţi şi FMI s-au blocat sâmbătă seara. Delegaţia FMI s-a întâlnit sâmbătă dimineaţa cu preşedintele Traian Băsescu. La începutul acelei întâlniri, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a spus că delegaţia pe care o conduce a avut, la Bucureşti, "câteva discuţii intense şi dure", menţionând că există o colaborare bună cu autorităţile şi că se va ajunge la o înţelegere.
   
Preşedintele Băsescu a declarat, în acest context, că şefii de stat şi de guvern din UE, cu care s-a întâlnit la Consiliul European, ştiu că Europa este încă în criză.

"Tocmai am încheiat întâlnirea cu şefii de stat şi de guvern din UE (vineri, la Bruxelles, la lucrările Consiliului European, n.r.). Ei probabil ştiu mai bine decât alţii că Europa este încă în criză. Povestea care apare în ziare şi la televiziune despre revenirea economiei încă nu este realitate", a spus Băsescu, menţionând că riscul ca economiile să reintre în criză este încă "aproape de noi toţi".

×
Subiecte în articol: FMI delegatie intalnire
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close