Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: România trebuie să aibă un acord precautionary cu FMI

Băsescu: România trebuie să aibă un acord precautionary cu FMI

Băsescu: România trebuie să aibă un acord precautionary cu FMI
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Ian 2011   •   15:58

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în timp ce se afla la şedinţa de Guvern la care a fost invitat de către premierul Emil Boc, că România trebuie să continuie relaţia cu Fondul Monetar Internaţional. Şeful statului susţine că acest lucru trebuie să se întâmple printr-un acord precautionary.

Traian Băsescu a declarat că scopul noului acord îl reprezintă stabilitatea financiară, iar eventuale fonduri să fie atrase de la Uniunea Europeană, din sumele puse la dispoziţia statelor din afara zonei euro.

În prezent, România are un acord de finanţare externă cu FMI, Uniunea Europeană şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 miliarde euro. Ţara noastră a primit până la ora actuală tranşe în valoare de 11,27 miliarde de euro de la Fond şi de 3,65 miliarde euro de la Comisia Europeană.

Board-ul FMI, programat iniţial pentru mijlocul lunii decembrie, se va reuni pe 7 ianuarie pentru a discuta despre eliberarea următoarei tranşe din acordul cu România, în valoare de 769 milioane DST (circa 870 milioane euro).

×
Subiecte în articol: acord FMI
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close