Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Şi eu din salariul meu de 5.400 lei aş avea dificultăţi să-mi plătesc facturile dacă mâine am liberaliza preţurile la gaze

Băsescu: Şi eu din salariul meu de 5.400 lei aş avea dificultăţi să-mi plătesc facturile dacă mâine am liberaliza preţurile la gaze

Băsescu: Şi eu din salariul meu de 5.400 lei aş avea dificultăţi să-mi plătesc facturile dacă mâine am liberaliza preţurile la gaze
Sursa foto: Foto: INTACT Images
31 Ian 2012   •   20:14

Preşedintele Traian Băsescu le-a demonstrat reprezentanţilor FMI, BM şi CE, cu care s-a întâlnit marţi, că ar avea dificultăţi să-şi plătească facturile, inclusive la gaze, din salariul său net de 5.400 lei dacă s-ar liberaliza imediat preţul gazelor, informează Mediafax. Şeful statului a cerut amânarea liberalizării preţului gazelor pentru populaţie.
  
Băsescu a declarat, după întâlnirea cu delegaţiile FMI, BM şi CE, că Guvernul va trebui să întocmească un program eşalonat de ajungere la preţul pieţei.
   
"De altfel, aici vă pot spune că argumentul fundamental a plecat de la salariul meu. Am încercat o demonstraţie, cu un salariu net de 5.400 de lei, să arăt cât ar fi costurile la populaţie pentru încălzire şi cei care sunt racordaţi la gaze, plecând şi de la realitatea că reţeaua de alimentare cu gaze a caselor, a blocurilor este în continuă extindere. Şi se vede din capul locului că, dacă mâine am liberaliza preţurile la gaze, şi eu aş avea dificultăţi dacă n-aş avea maşina de la Preşedinţie, dacă n-aş avea benzina cu care circul cu mijloacele de transport ale instituţiei, casa de la Preşedinţie şi cu toate ... Deci am vrut să am o discuţie în care să pun în faţa unor tehnicieni o realitate tot tehnică: ce salariu ar trebui să aibă românii astăzi ca să poată plăti gazele la preţul pieţei? Şi sigur că, pe urmă, lucrurile s-au flexibilizat", a adăugat şeful statului.
   
El a apreciat că, în ceea ce priveşte amânarea liberalizării preţurilor la gaze pentru companii, "e mai greu".
   
"Cu întreprinderile e mai greu, şi aici eu le dau perfectă dreptate când spun: daţi gaz la industrie - şi nu nominalizezi industria -, la industrie mare consumatoare de gaze la preţul gazelor pentru populaţie, iar producţia este exportată în proporţie de 60%. Deci ce-am făcut? Am exportat gaz ieftin şi aici au perfectă dreptate", a conchis şeful statului.
   
Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, marţi, cu delegaţia FMI, BM şi CE, la întrevedere participând şi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.
   
Preşedintele Traian Băsescu le-a spus reprezentanţilor delegaţiei FMI, BM şi CE, pe care i-a primit la Palatul Cotroceni, că semnalele de la Consiliul European informal de la Bruxelles sunt pozitive şi că, probabil, imaginea UE şi a zonei Euro va fi upgradată de către investitori.
  



×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close