Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu: Sunt adeptul neimpozitării profitului reinvestit

Băsescu: Sunt adeptul neimpozitării profitului reinvestit

Băsescu: Sunt adeptul neimpozitării profitului reinvestit
Sursa foto: presedintele romaniei
04 Iun 2009   •   00:34

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că este adeptul "unei noi reglementări" menite să determine creşterea investiţiilor, şi anume neimpozitarea profitului reinvestit.

Întrebat în cadrul unei emisiuni televizate la postul public de televiziune cum comentează ideea lansată de PSD referitoare la o posibilă rediscutare a problemei legate de impozitul forfetar pentru 2010, şeful statului a răspuns că nu doreşte să intre în discuţii contradictorii cu acest partid.

Referitor la impozitul forfetar, preşedintele a spus că unii îl critică pe bună dreptate şi, în acelaşi timp, "alţii au făcut evaziune masivă în lipsa acestui impozit".

El a ţinut însă să precizeze la "la noi se face tam-tam când se introduce o măsură prin care se poate diminua evaziunea".

Băsescu a precizat, de asemenea, că este un adept "al unei noi reglementări", care, în opinia sa, poate duce la creşterea investiţiilor, şi anume neimpozitarea profitului reinvestit.

Preşedintele a susţinut că nu este drept să ceri unui agent economic să se împrumute pentru a plăti impozit, în condiţiile în care acesta şi-a reinvestit tot profitul obţinut.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: presedintele Romaniei
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close