Antena 3 CNN Economic Biz News Băsescu vrea înfiinţarea unui grup de profesionişti pentru avizarea investiţiilor

Băsescu vrea înfiinţarea unui grup de profesionişti pentru avizarea investiţiilor

Băsescu vrea înfiinţarea unui grup de profesionişti pentru avizarea investiţiilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Sep 2011   •   16:34

Preşedintele Băsescu doreşte înfiinţarea unui grup de profesionişti care să avizeze investiţiile. În prezent, investiţiile trebuie aprobate de mai multe persoane, iar unele dintre ele nu semnează pentru că se tem de DNA, susţine şeful statului, citat de Mediafax.

"Este prea multă implicare a prea multora atunci când este vorba de investiţii. Şi cum toţi se tem de DNA pentru că la modă este: „Decât să mă întrebe DNA de ce am semnat mai bine nu semnez” Trebuie creat rapid un grup de elită, buni profesionişti, 20-30 care să răspundă sub semnătură, această investiţie se face, această investiţie nu se face", a declarat Băsescu la Şcoala de vară a tineretului democrat-liberal de la Eforie Nord.

Cât "o să se plimbe" avizarea unei investiţii pe la ministere şi agenţii este imposibil ca pe acest circuit să nu existe cel puţin doi-trei care să nu semneze, a continuat preşedintele.

"Cât o să se plimbe avizarea unei invetiţii pe la toate ministerele, pe la toate agenţiile este imposibil ca pe acest circuit să nu existe cel puţin doi-trei care spun: „da' ce să mă întrebe DNA-ul după ce îmi termin mandatul de ce am semnat", a afirmat Băsescu.

Potrivit preşedintelui, investiţiile în România trebuie făcute doar cu respectarea regulilor europene. "Sunt ţări care spun facem investiţia în România, dar nu-i dăm banii, noi facem lucrarea ăsta-i preţul. Nu poate funcţiona aşa ceva în România europeană astăzi. Deci investiţiile sunt bine venite, în regula jocului european, şi deschiderea trebuie să fie majoră", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, duminică, la Şcoala de vară a tineretului democrat-liberal, de la Eforie Nord.

×
Subiecte în articol: investitie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close