Antena 3 CNN Economic Biz News BCE va ajuta ţările vulnerabile din zona euro, cât timp nu este pusă în pericol prevenirea inflaţiei

BCE va ajuta ţările vulnerabile din zona euro, cât timp nu este pusă în pericol prevenirea inflaţiei

BCE va ajuta ţările vulnerabile din zona euro, cât timp nu este pusă în pericol prevenirea inflaţiei
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
20 Noi 2011   •   16:14
Banca Centrală Europeană va ajuta ţările vulnerabile financiar din zona euro, atâta timp cât nu va fi pus în pericol principalul obiectiv al instituţiei – de a preveni inflaţia. Declaraţia a fost făcută de Jens Wiedmann, membru în consiliul guvernatorilor, conform Reuters.

Weidmann a respins, într-un interviu radiofonic, apelurile unor state precum Franţa, de a interveni mai ferm pentru oprirea crizei.

„Datoria sistemului euro este de a asigura stabilitatea monetară. Atâta timp cât este asigurată, îi putem sprijini pe cei responsabili cu stabilitatea financiară şi facem acest lucru” a arătat Wiedmann, care conduce şi banca centrală a Germaniei, Bundesbank.

El a arătat că ceea ce se cere acum de la BCE este să îşi depăşească mandatul stabilit în tratatele Uniunii Europene. „Nu cred că zona euro poate câştiga încredere dacă BCE îşi depăşeşte mandatul sau încalcă tratatele europene”, a adăugat Weidmann.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close