Antena 3 CNN Economic Biz News Belgia menţine restricţiile pentru muncitorii români şi bulgari

Belgia menţine restricţiile pentru muncitorii români şi bulgari

Belgia menţine restricţiile pentru muncitorii români şi bulgari
Sursa foto: muncitori
20 Apr 2009   •   17:55

Guvernul belgian a anunţat că menţine în continuare restricţiile pentru muncitorii din Romania şi Bulgaria pentru o perioada de 3 ani, potrivit oficialilor de la Bruxelles.

Restricţiile vor fi ridicate de la 1 mai pentru muncitorii est-europeni din 8 state: Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia, la 5 ani după ce acestea au devenit membre UE, potrivit novinite.com.

Aceasta decizie va primi undă verde din partea tuturor miniştrilor vineri, Belgia alăturându-se celor 11 ţări membre UE care au păstrat restricţiile pe piaţa muncii pentru cele două ţări intrate în UE în 2007.

Marea Britanie, Germania şi Austria păstrează în continuare restricţii pentru muncitorii români şi bulgari în ciuda recomandărilor Comisiei Europene. Cetăţenii români şi bulgari au nevoie de permis de muncă şi în Irlanda. În schimb, Danemarca a anunţat că va renunţa la restricţiile pentru cetăţenii celor 2 state la 1 mai 2009, când şi celorlalte 8 state membre le vor fi ridicate restricţiile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: muncitori Belgia romani Bulgari
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close