Antena 3 CNN Economic Biz News Berceanu: Doar 4 miliarde euro de la FMI se duc la Guvern

Berceanu: Doar 4 miliarde euro de la FMI se duc la Guvern

Berceanu: Doar 4 miliarde euro de la FMI se duc la Guvern
Sursa foto: Radu Berceanu
22 Mar 2009   •   21:06

Guvernul va beneficia de 4 miliarde de euro pentru sprijinirea unor activitati guvernamentale, din cele aproape 19 miliarde pe care Romania le va imprumuta de la Fondul monetar International (FMI), a declarat ministrul transporturilor si infrastructurii, Readu Berceanu, duminică.

"La Guvern, pentru sprijinul unor activitati guvernamentale, se vor primi 4 miliarde. Astia sunt bani care urmeaza sa intre in niste programe incetul cu incetul si dupa aceea sa fie rambursati", a declarat Berceanu.

Fondul Monetar Internaţional a fost mult mai îngăduitor cu România decât de obicei. Berceanu a explicat faptul că, de obicei, condiţiile Fondului, erau mult mai dure, de genul impunerii unor disponibilizări, reduceri de cheltuieli sau mărirea unor taxe.

Nu a fost însă şi cazul discuţiilor purtate de acestă dată cu reprezentanţii FMI. Berceanu a precizat că România ar putea împrumuta de la FMI 19 miliarde de euro. Patru miliarde vor fi folosite pentru sprijinirea unor activităţi guvernamentale. Alte 12 vor fi puse la dispoziţia Băncii Naţionale pentru cazul în care apar presiuni asupra cursului de schimb, iar restul de două miliarde vor intra în circuitul economic.

Antena 3

×
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close