Antena 3 CNN Economic Biz News Berceanu: Guvernul ar putea cere FMI discutarea creşterii deficitului convenit

Berceanu: Guvernul ar putea cere FMI discutarea creşterii deficitului convenit

Berceanu: Guvernul ar putea cere FMI discutarea creşterii deficitului convenit
01 Iul 2010   •   19:30

Guvernul ar putea solicita Fondului Monetar Internaţional discutarea creşterii deficitului convenit, invocând forţa majoră, ca urmare a inundaţiilor care au afectat România, a transmis ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, citat de Mediafax.

Documentele prin care este notificat boardul FMI au fost trimise din aceste zile, dar respectiva discuţie ar putea avea loc între 26 iulie şi 4 august.

"Atunci vom avea toate documentele pregătite să discutăm o situaţie de forţă majoră", a declarat Berceanu.

Ministrul spune că atât dorinţa Guvernului român, cât şi a Uniunii Europene şi FMI este de a menţine un anume deficit bugetar pentru că un asemenea deficit ar ajuta România.

"Pentru o situaţie cu totul deosebită cred că putem face o discuţie, o negociere, să găsim o soluţie", a decarat ministrul.

Berceanu transmite că, în cazul în care faţă de actualul deficit de 6,8 la sută ar fi acceptată o creştere la 7 la sută, aceasta reprezintă aproape 250 de milioane de euro.

Berceanu spune că, începând de vineri, se va face o redistribuire de sume de la bugetul ministerului, prin urmare în zonele afectate se va oferi un sprijin financiar privind refacerea infrastructurii de drumuri naţionale distruse sau avariate după inundaţii.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: FMI Radu Berceanu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close