Antena 3 Economic Biz News Berceanu: S-au cheltuit foarte mulţi bani în proiecte pe hârtie

Berceanu: S-au cheltuit foarte mulţi bani în proiecte pe hârtie

27 Apr 2009   •   15:29
Berceanu: S-au cheltuit foarte mulţi bani în proiecte pe hârtie
Sursa foto: radu berceanu

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a acuzat că s-au cheltuit "foarte mulţi bani" în realizarea unor proiecte pe hârtie, şi nu pentru realizări în teren, el dând exemplul autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, ale cărei lucrări s-au oprit un an pentru realizarea unor studii.

"Eu am criticat şi critic în continuare cheltuirea foarte multor bani în alte şi alte proiecte pe hârtie, şi nu pentru realizări în teren. De exemplu, la Autostrada Bucureşti - Ploieşti, în loc să se continue lucrările, şi poate acum autostrada era aproape gata, s-au oprit lucrările şi un an de zile s-au făcut nişte proiecte şi studii foarte costisitoare pentru a se pune pe vreo 40 de kilometri o a treia bandă", a declarat Berceanu.

El susţine că proiectul lărgirii cu încă o bandă a autostrăzii presupune cheltuieli suplimentare de bani.

"Această a treia bandă nu însemna doar reproiectare şi toate cheltuielile, dar dacă ar fi de realizat ar trebui şi exproprierile de făcut. Ori noi nu avem o autostradă cu două benzi pe sens, dar ne oprim din lucrări, facem proiecte, studii şi cheltuim bani ca să punem pe hârtie, pe desene, o a treia bandă", a mai spus ministrul Transporturilor.

Radu Berceanu apreciază că autostrada Bucureştiu - Ploieşti va avea aceleaşi probleme de descărcare a traficului rutier ca cea care leagă Capitala de Piteşti.

"Avem o autostradă Bucureşti - Piteşti, care e pe două benzi până la capăt şi care nu creează nicio problemă, decât la intrarea în Bucureşti. Autostrada Bucureşti - Ploieşti va avea aceleaşi probleme. Ea nu descarcă traficul în Bucureşti. Ea se termină în Bucureşti în trei străduţe", a mai spus Berceanu, citat de Newsin.

Ministrul Transporturilor a mai afirmat că sunt şi cazuri de foarte mulţi bani alocaţi pe drumuri pe care nu trec mai mult de patru maşini pe zi.

"Eu nu cred că drumul Bengeşti - Sebeş este o prioritate şi că trebuie să dăm 400 milioane de euro ca să facem acest drum. Iar domnul Orban a dat acest drum cu credit furnizor, deci o întreagă măgărie financiară. Dacă vă duceţi acolo trec patru maşini pe zi. Este necesar, dar în prioritatea 83, nu la prioritatea 1", a spus Radu Berceanu.
Sectorul Bucureşti - Moara Vlăsiei al Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti are o lungime de 19,5 km şi face parte din tronsonul autostrăzii care va lega Capitala de Braşov, a cărei lungime totală este de 168,8 km.
Antena3.ro

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close