Antena 3 CNN Economic Biz News Bernanke: SUA trebuie să reducă deficitele foarte mari

Bernanke: SUA trebuie să reducă deficitele foarte mari

Bernanke: SUA trebuie să reducă deficitele foarte mari
Sursa foto: Ben Bernanke
20 Oct 2009   •   12:51

Preşedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, cere SUA să reducă deficitele record, iar unor state precum China să îi facă pe consumatori să cheltuiască mai mult, ceea ce ar ajuta la combaterea reducerea comerţului global . Declaraţii acestuia vin la doar câteva zile după ce s-a raportat un defict de 1,42 trilioane de dolari pentru anul fiscal 2009, încheiat la 30 septembrie. Deficitul anterior a fost de 459 miliarde dolari.

Declaraţiile şefuluI Fed sunt menite a reduce dezechilibrul global şi este o continuare a promisiunilor făcute de liderii G20 , la summitul din Pittsburgh.

Bernanke crede că pentru SUA cel mai eficient mod de a impulsiona economia este prin stabilirea "unei traiectorii fiscale sustenabile, un angajament clar de reducere substanţială a deficitelor federale în timp.

Iar pentru state cu surplus comercial, precum China sau majoritatea economiilor asiatice, trebuie să îşi facă consumatorii să cheltuiască mai mult şi să se bazeze mai puţin pe creşterea constuită pe export.

În ce priveşte economia mondială, "Asia pare să conducă redresarea globală. Datele recente din regiune arată că are loc acum o puternică revenire."
Mulţi economişti prezic că economia americană- epicentrul crizei financiare, a început să crească din nou în T3 cu cel puţin trei procente.
Activitatea economică se restrânsese cu o rată anuală de 0,7 procente în T2, ajungându-se la un record de patru trimestre consecutive de cădere.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deficit bugetar criza economica
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close