Antena 3 CNN Economic Biz News Biletele de avion se ieftinesc din cauza crizei financiare

Biletele de avion se ieftinesc din cauza crizei financiare

Biletele de avion se ieftinesc din cauza crizei financiare
07 Noi 2008   •   19:55

Preţuri mai mici şi destinaţii tot mai tentante pentru cei care călătoresc cu avionul. Companiile aeriene încearcă să umple avioanele cu călătorii cam speriaţi de criză. Şi pe piaţa românească se simte, iar operatorii au luat aceleaşi decizii: discounturi şi alianţe. Câştiga pasagerii, care plătesc acum, pentru acelaşi bilet de avion, chiar cu 30% mai puţin decât în urmă cu câteva luni.
Potrivit Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian, în septembrie s-a înregistrat prima scădere a traficului aerian de pasageri, din ultimii cinci ani. A fost nevoie de măsuri urgente. S-au anulat zborurile neprofitabile şi s-au mai ieftinit biletele, la nivel mondial. De exemplu, un bilet de avion spre New York, costă acum cu 200 de euro mai puţin iar spre Singapore cu 100 mai puţin.
?Beneficiarii pot merge acum cu maximum 250 de euro pe zborurile europene şi cu 350 de euro pentru zborurile extraeuropene. Aceste preţuri au fost adoptate pentru a face faţă concurenţei parcticate de concurenţa noastră, celelalte companii de linie?, a declarat Mădălin Tudor, directorul unei companii de linie.
O reducere importantă, mai ales că, un bilet spre Londra costa acum două luni peste 300 de euro. Cu răsuflarea marilor companii în ceafă, liniile aeriene low cost au umblat şi ele la preţuri şi din mici le-au făcut şi mai mici. În plus, s-au aliat.
Ofertele promoţionale se vor menţine până la sfârşitul anului, aşa că, acum se pot rezerva bilete la preţuri reduse şi pentru perioada sărbătorilor. Însă, cu cât perioada vacanţelor se va apropia şi biletele de avion este posibil să se scumpească din nou.
Observator

×
Subiecte în articol: zboruri
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close