Antena 3 CNN Economic Biz News BNR: Monedă din argint dedicată aniversării a 10 ani de la introducerea bancnotelor şi monedelor euro

BNR: Monedă din argint dedicată aniversării a 10 ani de la introducerea bancnotelor şi monedelor euro

BNR: Monedă din argint dedicată aniversării a 10 ani de la introducerea bancnotelor şi monedelor euro
Sursa foto: Foto: fleur-de-coin.com
27 Ian 2012   •   14:11

Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, din 30 ianuarie, o monedă din argint dedicată aniversării a zece ani de la introducerea bancnotelor şi monedelor euro la noi în ţară, scrie Fin.ro.

Moneda, cu o greutate de peste 31 g, are o valoare nominală de 10 lei, iar tirajul emisiuni numismatice este de 500 bucăţi.

Aversul prezintă câteva monumente reprezentative pentru Romania, dispuse circular, peste care se suprapune conturul hărţii României; în centru, stema ţării, valoarea nominală "10 LEI", anul de emisiune "2012" şi inscripţia "ROMANIA".

Reversul prezintă o compoziţie care sugerează moneda unică europeană şi importanţa acesteia pentru mediul de afaceri, populaţie, comerţ, cercetare şi industrie, precum şi anii "2002", "2012"; la exterior, inscripţia circulara "10 ANI DE LA INTRODUCEREA BANCNOTELOR ŞI MONEDELOR EURO".

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 365 lei/bucata. Monedele din argint dedicate aniversării a zece ani de la introducerea bancnotelor şi monedelor euro au putere circulatorie pe teritoriul României.

×
Subiecte în articol: BNR
Parteneri
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Buzău
x close