Antena 3 CNN Economic Biz News Boc: 90% din impozitul pe profit aferent companiilor de stat va fi virat către stat

Boc: 90% din impozitul pe profit aferent companiilor de stat va fi virat către stat

Boc: 90% din impozitul pe profit aferent companiilor de stat va fi virat către stat
23 Iun 2010   •   16:31

90% din impozitul pe profit aferent companiilor de stat va fi virat către stat, este hotărârea luată de Guvernul României, miercuri. De asemenea, până la finele anului, companiile de stat nu vor putea cumpăra maşini sau mobilier. Prin urmare, tentativa de diminuare a cheltuielilor publice se va răsfrânge şi asupra activităţii companiilor de stat.

Mai mult, Guvernul este hotărât să sprijine firmele mici şi mijlocii.

?Am adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care firmele vor accesa mai uşor fonduri europene şi să poată cotracta împrumuturi de la bănci?, spune premierul Emil Boc.

?Dacă până acum o firmă care câştiga un proict nu putea să meargă la bancă şi să ia un credit prin gajarea cu bunurile care fac obiectul contractului, acestea vor merge la bancă şi vor fi ipotecate pentru a lua un împrumut, gajând inclusiv cu bunul care face obiectul contractului. Deci vor avea un supliment de activitate economică?, spune premierul Boc.

Tot miercuri s-a adoptat un memorandum privind actualizarea suplimentară de fonduri de garantare cu 46 milioane de euro ceea ce permite ca prin intermediul acestui mecanism de fondul de garantare IMM-urile să poată dezvolta proeicte de investiţii de 2 miliarde de euro.

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: impozit Emil Boc
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close