Antena 3 CNN Economic Biz News Boc: Prefinanţarea proiectelor din fonduri europene, majorată de Guvern de la 20% la 30%

Boc: Prefinanţarea proiectelor din fonduri europene, majorată de Guvern de la 20% la 30%

Boc: Prefinanţarea proiectelor din fonduri europene, majorată de Guvern de la 20% la 30%
Sursa foto: Emil Boc
26 Mai 2009   •   14:42

Guvernul a decis majorarea procentului de prefinanţare a proiectelor din fonduri europene de la 20% la 30% ca o măsură de asigurare a unei mai bune absorbţii a fondurilor europene

?Până acum majorasem porcentul de la 15 la 20%, iar în urma deciziei de azi, acest procent a fost majorat de la 20 la 30%? a anunţat premierul Emil Boc.

Primul ministru a explicat că decizia Guvernului a fost dictată de necesitatea unei mai bune absorbţii a fondurilor comunitare şi de susţinerea autorităţilor publice locale în acest proces de utilizare a acestor bani.

Boc a condiţionat însă acordarea acestui ajutor numai de ţinerea la timp a licitaţiilor de către administraţia locală şi de demararea lucrărilor.

?Majorarea va fi acordată numai dacă se face treaba, adică dacă se ţin la timp licitaţiile şi se încep lucrările. Banii vor fi transferaţi numai dacă exită facturi de plătit şi numai dacă vor fi cheltuiţi? a avertizat premierul.

Prin această măsură dam posibilitatea administraţiilor publice locale să plătească mult mai uşor partea de tva, nemaifiind obligate să suporte această cheltuială din fondurile proprii? a continuat Boc.

Pentru a se asigura că banii europeni vor fi folosiţi pentru destinaţia precizată Guvernul a decis înfiinţarea unei noi funcţii, cea de coordonator pe fiecare din zonele de dezvoltare economică.
Acesat se va ocupa cu monitorizarea şi aplicarea proiectelor în confomitatea cu legile în viagoare, cu conatrolarea modului de cheltuire a fondurilor europene şi raportarea neregulilor constatate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close