Antena 3 CNN Economic Biz News Bogdan Găbudeanu, fostul şef al ANRM: Iulian Iancu a devenit portavocea unor grupuri de interese (VIDEO)

Bogdan Găbudeanu, fostul şef al ANRM: Iulian Iancu a devenit portavocea unor grupuri de interese (VIDEO)

Bogdan Găbudeanu, fostul şef al ANRM: Iulian Iancu a devenit portavocea unor grupuri de interese (VIDEO)
Sursa foto: Bogdan Gabudeanu
06 Feb 2009   •   16:21

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), Bogdan Găbudeanu, a susţinut, joi, o conferinţă de presă, în care a făcut câteva precizări cu privire la scandalul iscat în jurul drepturilor de exploatare a zonei Insulei Şerpilor.
?Victoria de la Haga a fost obţinută şi cu ajutorul specialiştilor. Acest contract perfect legal din toate punctele de vedere şi care s-a desfăşurat în condiţiile prevăzute de legislaţia din 1990, 1992 şi în 2008 a ştirbit într-un mod ordinar ceea ce au realizat cei care au negociat şi care au participat la interpelările de la Haga dar şi în ani de zile de discuţii precare le-am avut cu Ucraina?, susţine Găbudeanu.
?Există interese politice şi economice care sunt sprijinite de cei care vor să îşi susţină puncte de vedere politice care nu au legătură cu cadrul legal existent. Ceea ce este mai grav e că o serie din aceste personaje, după backgroundul pe care îl au, au cunoştinţe tehice şi ar trebui să le aibă şi pe cele legislative?, a mai afirmat acesta.
Totodată, fostul preşedinte al ANRM a făcut referire şi la preşedintele comisiei de industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu.
?Iulian Iancu a devenit portavocea grupurilor menţionate, deşi, în calitate de preşedinte al comisiei de industrii, ar fi trebuit să dea dovadă de mai multă responsabilitate. Pe lângă faptul că interpretează eronat faptele, lansează acuzaţii care pun sub semnul întrebării competenţa şi buna credinţă?, a declarat Găbudeanu.
În replică, Iulian Iancu a declarat că refuză să răspundă unor astfel de acuzaţii, pe care le-a catalogat drept "atac la persoană".

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close