Antena 3 CNN Economic Biz News Britanicii sunt încurajaţi să cumpere produse autohtone

Britanicii sunt încurajaţi să cumpere produse autohtone

Britanicii sunt încurajaţi să cumpere produse autohtone
Sursa foto: doubledecker
26 Ian 2009   •   10:13

Cotidianul britanic Daily Mirror a lansat o campanie de încurajare a publicului să cumpere numai produse britanice. În acest fel, companiile naţionale ar putea face faţă mai uşor crizei şi ar putea fi redus numărul de disponibilizări.
"Este timpul ca noi, cei din Marea Britanie, să ne preocupăm de noi înşine. Să fim serioşi, nimeni altcineva nu ne va ajuta. Tot ce trebuie să facem este să cunoaştem care sunt produsele şi serviciile oferite de companiile britanice şi să luăm decizia de a le sprijini mai întâi pe aceasta", se afirmă în mesajul semnat în ediţia de luni a Daily Mirror de Sir Alan Sugar, cunoscut om de afaceri şi vedetă mediatică în Marea Britanie.
El cere tuturor producătorilor britanici să sprijine şi ei campania "Buy British" (Cumpără britanic), marcându-şi clar produsele cu un mic steag britanic, pentru ca publicul să recunoască mai uşor produsele autohtone.
Autorul articolului recunoaşte că guvernul, "blocat în legile şi reglementările complexe elaborate în Europa", nu poate susţine o astfel de campanie. "Ei nu pot fi văzuţi sprijinind produsele fabricate în Marea Britanie, deoarece facem parte din UE şi nu avem voie să fim naţionalişti. Însă, nimic nu mă opreşte pe mine să spun şi nimic nu ne opreşte pe noi să gândim şi să acţionăm în felul acesta", mai susţine Alan Sugar.
El îndeamnă publicul britanic să urmeze modelul francezilor, care nu sunt deloc 'timizi' în a-şi arăta naţionalismul. 'Ei o fac într-un mod foarte clar, susţinându-se pe ei atunci când le convine şi profitând de UE când le convine aşa.
Guvernul Marii Britanii a trebuit să recunoască faptul că ţara a intrat, oficial, în recesiune, din cauza unei scăderi economice în două trimestre consecutive. A doua jumătate a anului 2008 a reprezentat pentru Marea Britanie cel mai mare declin economic începând cu anul 1980.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Campanie
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close