Antena 3 CNN Economic Biz News Bursa locurilor de muncă. Firmele germane vor să angajeze 100 de studenţi români pe perioada verii

Bursa locurilor de muncă. Firmele germane vor să angajeze 100 de studenţi români pe perioada verii

Bursa locurilor de muncă. Firmele germane vor să angajeze 100 de studenţi români pe perioada verii
Sursa foto: loc de munca
06 Ian 2010   •   20:02

Firmele nemţeşti vor să angajeze o sută de studenţi români în perioada vacanţei de vară. Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă din Germania a trimis deja o ofertă pentru o sută de locuri. Orice student care ştie limba germană îşi poate depune dosarul pentru a pleca la muncă.

Oferta firmelor nemţeşti este extrem de variată. De la posturi în industria hotelieră, bucătari sau la curăţenie. Doritorii îşi pot depune dosarele la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Bucureşti. Trebuie să îndeplinească însă câteva condiţii.

să aibă cunoştinţe bune de limbă germană, adeverinţe de la facultate, foaie matricolă, permis de conducere. Acesta nu este obligatoriu, dar constituie un atuu.

În prima zi de depunere a dosarelor nu a fost înghesuială. Doar câţiva tineri şi mama unei studente au venit să se intereseze despre joburi.

Studenţii dau un test de limbă germană la Bucureşti iar dosarele vor fi trimise la Bonn. Acolo firmele nemţeşti îi vor alege pe cei care se potrivesc, după care vor trimite solicitările în România.

Anul trecut firmele nemţeşti au oferit studenţilor români tot o sută de locuri. Atunci s-au ocupat doar 36. Acum, şefii agenţiei speră să se ocupe toate.

Cei care sunt interesaţi să lucreze în Germania au la dispoziţie două săptămîni să se hotărască. Bursa locurilor de muncă se închide pe 20 ianuarie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: angajari studenti
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close