Antena 3 CNN Economic Biz News Business Afacerile imobiliare ? o investiţie încă profitabilă

Afacerile imobiliare ? o investiţie încă profitabilă

Afacerile imobiliare ? o investiţie încă profitabilă
30 Iun 2007   •   13:29

Investiţiile imobiliare încă sunt cea mai profitabilă variantă pentru persoanele care vor să facă repede bani. Terenurile, dar mai ales apartamentele se scumpesc de la o lună la alta văzând cu ochii, iar specialiştii spun că nu se întrevede nicio stopare a creşterii preţurilor. Dacă vreţi să investiţi banii în noile apartamente din parcurile rezidenţiale, este o idee bună, si asta pentru că, spun specialiştii, preţurile acestora vor mai creşte cel putin 10 ani de acum inainte.

Preţul este dat de raportul dintre cerere şi ofertă. Momentan în Bucureşti cerera este foarte mare şi oferta foarte mică. Ilinca Păun, director al unei firme de imobiliare a declarat că: „Noi nu credem ca în următori 7-8 ani, oferta va egala cererea, prin urmare preţurile vor mai creşte un deceniu. Dintre cei care cumpără apartamente noi aproape jumătate se gândesc să le revândă pentru obţinerea unui profit, iar 60% achiziţionează aceste apartamente ca să locuiască în ele. Aceasta este şi categoria cea mai pretenţioasă. Aceştia sunt atenţi la dimensiunile apartamentului, să nu fie mic ca un apartament ceauşist dar nici prea mare ca să plătească foarte mult pe unitate, se uită la finisaje şi la calitate.

Nici apartamentele vechi nu vor bate pasul pe loc. Mai ales că specialiştii pieţei impobiliare spun la unison că locuinţele noi se adresează în general persoanelor cu venituri medii pe familie de peste 1500 de euro.

Preţul apartamentelor din Bucureşti s-au majorat în prima jumătate a anului cu 10%. În aceeaşi perioadă au fost vândute 3.000 de locuinţe din complexurile rezidenţiale. Preţul de vânzare al apartamentelor din Bucureşti a ajuns la 1.000-2.200 de euro pe metru pătrat construit. La nivelul anului 2010, se previzionează că vor fi livrate pe piaţă 15.000 de unităţi locative în Bucureşti.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close