Antena 3 CNN Economic Biz News Business Autostrada Transilvania - în stand-by

Autostrada Transilvania - în stand-by

Autostrada Transilvania - în stand-by
05 Iun 2007   •   08:21

Inspecţia de Stat în Construcţii a oprit lucrările la autostrada Transilvania în mai multe zone, relatează în exclusivitate ziarul ?Cotidianul?, în ediţia de marţi. Potrivit specialiştilor, planul făcut de proiectanţii angajaţi de Bechtel are mai multe lipsuri, astfel încât un tronson de 2 kilometri din autostradă va fi refăcut.

Lucrările au fost oprite în trei puncte din tronsonul Suplacu de Barcău - Borş, în judeţul Bihor, din cauza unor deficienţe de proiectare. Inspectorii bihoreni reclamă proiectarea proastă care, spun ei, ar fi adus economii firmei Bechtel, dar ulterior ar fi cauzat distrugerea în scurt timp a unor porţuni de autostradă. Mai precis, susţin inspectorii citaţi de ?Cotidianul?, planul făcut de proiectanţii angajaţi de Bechtel nu permite scurgerea apelor pluviale.

Porţiunea pe care Inspecţia de Stat în construcţii reclamă neregulile are o lungime de 2 km, dintre care 200 de metri reprezintă porţiunea la care s-a lucrat deja şi care va trebui remediată de Bechtel. Potrivit unor fotografii aflate în posesia consultantului francez care supraveghează lucrările, susţin jurnaliştii, deficienţele calitative la execuţia autostrăzii se referă fisurarea unor grinzi de beton, structuri de armare din oţel-beton care stau în apă sau alunecările de teren pe aliniamentul viitoarei autostrăzi.

În replică, reprezentanţii Bechtel susţin că deficienţele se întâlnesc într-un singur punct şi subliniază faptul că proiectul a fost aprobat de Consiliul Tehnic şi Economic al Companiei de Autostrăzi. Eventuala recuperare a valorii lucrărilor prost efectuate de Bechtel după predarea autostrăzii, din garanţia de bună execuţie depusă de constructorul american va fi posibilă doar parţial, mai spun jurnaliştii, întrucât compania a beneficiat în 2004 de un regim ?special? din partea Companiei de Autostrăzi.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close