Antena 3 CNN Economic Biz News Business Băneasa & Otopeni. Fuziune în aprilie

Băneasa & Otopeni. Fuziune în aprilie

Băneasa & Otopeni. Fuziune în aprilie
05 Mar 2007   •   11:38

Compania Naţională a Aeroporturilor Bucureşti va deveni operaţională începând din luna aprilie, după ce Adunările Generale ale Aeroporturilor Otopeni şi Băneasa vor aproba fuziunea celor două entităţi, a declarat, luni, Bogdan Donciu, directorul Direcţiei Aviaţie Civilă din Ministerul Transporturilor. Oficialul a spus că cele două entităţi vor fi administrate în comun pentru optimizarea activităţii şi susţinerea planurilor de investiţii, însă fuziunea nu va duce la creşterea taxelor aeroportuare şi implicit a preţurilor biletelor de avion.

?Creşterea taxelor nu va fi influenţată de această fuziune, ci de planurile de investiţii ale acelor două aeroporturi, investiţiile trebuind să fie recuperate?, a precizat Bogdan Donciu pentru Rompres. Pachetul majoritar de acţiuni la cele două aeroporturi, respectiv 80 la sută din acţiuni, este deţinut de statul român prin Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în timp ce restul pachetului de acţiuni aparţine Fondului Proprietatea.

Ca urmare a aderării la Uniunea Europeană, aeroporturile din România vor înregistra în medie o creştere cu 30 la sută a numărului de pasageri, astfel încât este necesară reorganizarea acestora pentru susţinerea unor investiţii pentru creşterea capacităţii. În 2006 se vor înregistra circa 3,5 milioane de pasageri, în creştere cu peste 15 la sută. Pentru 2007, conducerea Aeroportului estimează un trafic de circa 4,5 milioane de pasageri. Reprezentanţii Aeroportului Aurel Vlaicu din Băneasa estimează că în acest an va înregistra circa un milion de pasageri, cu circa 30 la sută mai mult faţă de anul 2006, când s-au înregistrat 700.000 de pasageri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close