Antena 3 CNN Economic Biz News Business Canalul Dunăre?Bucureşti are nevoie de investiţii de 450 milioane de euro

Canalul Dunăre?Bucureşti are nevoie de investiţii de 450 milioane de euro

Canalul Dunăre?Bucureşti are nevoie de investiţii de 450 milioane de euro
06 Mar 2008   •   18:54

Finalizarea construcţiei canalului Dunăre ? Bucureşti necesită investiţii de 450 de milioane de euro. Potrivit Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, această sumă ar putea fi amortizată în 14 ani. Administraţia Canalelor Navigabile a propus Ministerului Transporturilor relansarea propiectului, oprit în 1990.

Directorul general al Administraţiei Canalelor navigabile, Ovidiu Cupşa, a afirmat că, prin acest prooiect, ?Bucureştiul va obţine o legătură directă cu principalele oraşe din lungul Dunării, cu marile centre urbane de pe Rhin, precum şi acces direct la portul maritim Constanţa?.

Canalul va avea o adancime de 4,5 metri, o capacitate de transport de până la 16 milioane de tone/an, iar lungimea va fi de 73 km. Calea navigabilă va avea două porturi, unul situat in zona de sud ? est a Capitalei, între localităţile 1 Decembrie şi Dărăşti de Ilfov, iar al doilea la Olteniţa, la confluenţa râului Argeş cu Dunărea.

Potrivit declaraţiei de marţi a Ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, singura soluţie pentru dezvoltarea proiectului este reprezentată de contractele de concesionare. ?În momentul de faţă proiectul se regăseşte la Apele Române, însă el este prevăzut ca un canal de irigaţie. Acum suntem în faza de preluare la Ministerul Transporturilor a administraţiei canalelor navigabile", a spus Orban.

Proiectul iniţiat în regimul comunist a fost sistat în 1990, iar până la acea dată au fost realizate, potrivit Administraţiei Canalelor Navigabile, circa 70% din lucrări.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close