Antena 3 CNN Economic Biz News Business Deutsche Telekom: 12.000 de angajaţi în grevă

Deutsche Telekom: 12.000 de angajaţi în grevă



Deutsche Telekom: 12.000 de angajaţi în grevă
16 Apr 2007   •   17:28

Aproximativ 12.000 de angajaţi ai Deutsche Telekom au intrat, luni, în grevă, protestând faţă de planul companiei de a transfera o parte dintre angajaţi în alte unităţi şi de a le reduce salariile. Compania intenţionează să transfere 50.000 de angajaţi în unităţi separate, până în luna iulie, în vederea reducerii costurilor, în contextul în care concurenţa pe piaţa de profil din Germania este tot mai pronunţată iar profiturile Deutsche Telekom tot mai reduse. Compania germană a început a patra rundă de discuţii în acest sens, iar greva aceasta este a treia în ultimele 10 zile.

Conform legislaţiei germane, o companie trebuie să aibă aprobarea sindicatelor în cazul în care vrea să implementeze modificări în structura personalului. Deutsche Telekom dispune de serviciile a aproximativ 160.000 de angajaţi. Compania a înregistrat pierderi nete, peste estimări, de 898 milioane euro (1,19 miliarde dolari), în trimestru patru a anului trecut, ca urmare a disponibilizărilor. Pierderile din perioada octombrie - decembrie contrastează cu profiturile de 991 milioane euro, obţinute în urmă cu un an.

Doi dintre principalii acţionari de la Deutsche Telekom sunt guvernul german, care deţine 32 de procente, şi fondul de investiţii Blackstone care controlează 4,5 procente din acţiuni. Compania a pus scăderea dramatică a profiturilor pe seama reducerii clienţilor şi a disponibilizărilor.

În anul 2005, Deutsche Telekom AG a anunţat un masiv program de restructurare, care constă în concedierea unui număr de 32.000 de angajaţi până în 2008. Motivul îl constituie pierderile înregistrate de divizia de telefonie fixă, având în vedere că rivalii Arcor şi Mobilcom oferă servicii similare, combinate cu servicii de Internet în bandă largă, la un preţ inferior decât cel oferit de cel mai mare grup european de telecomunicaţii.

Rompres

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close