Antena 3 CNN Economic Biz News Business Drumurile şi gestiunea banilor la români: Lucrările de infrastructură înaintează într-o lună cât la alţii în câteva zile

Drumurile şi gestiunea banilor la români: Lucrările de infrastructură înaintează într-o lună cât la alţii în câteva zile

Drumurile şi gestiunea banilor la români: Lucrările de infrastructură înaintează într-o lună cât la alţii în câteva zile
Sursa foto: drumuri
24 Mai 2010   •   13:14

Un pas înainte şi doi înapoi. Cam aşa se lucrează pe şantierele din România, mai ales când vorbim despre drumuri. Evenimentul Zilei scrie, în ediţia de luni că, într-o lună, lucrările de infrastructură înaintează la noi cât la alţii în câteva zile. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale se plâng că n-au primit niciun ban în 2010. Iar sumele din trecuţi, nici că sunt de ajuns.

?Pentru Autostrada Bucureşti-Ploieşti avem pe hârtie 900 de milioane de lei, dar nu sunt sigur că vom dispune de toţi aceşti bani", a declarat pentru Evenimentul Zilei, Adrian Ionescu director pe probleme de infrastructură din Ministerul Transporturilor.

Probleme mari sunt şi la Autostrada Transilvania. Constructorul, compania Bechtel, se plânge că nu şi-a primit banii nici măcar pe bucata de drum finalizată. Este vorba de 360 de milioane de euro.

În schimb, se lucrează de zor la Autostrada Soarelui. În ritm mai alert doar pe tronsonul Medgidia - Constanţa şi la centura Constanţei. "Acum, pe teren liber, va fi mai uşor, aşa că la anul în iunie se va putea circula pe această porţiune de autostradă, suntem în grafic", susţine şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Problemele se ţin însă lanţ în cazul drumurilor naţionale. Lucrările la DN 66 de exemplu, sunt puse sub semnul întrebării scrie Evenimentul Zilei. Iar la centura Timişoarei, s-au acumulat restanţe de aproape 6,4 milioane de euro.
Antena3

×
Subiecte în articol: drumuri bani
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close