Antena 3 CNN Economic Biz News Business Experţii imobiliari anunţă că preţurile terenurilor nu vor mai creşte

Experţii imobiliari anunţă că preţurile terenurilor nu vor mai creşte

Experţii imobiliari anunţă că preţurile terenurilor nu vor mai creşte
26 Mai 2008   •   19:21

Preţurile terenurilor au crescut vertiginos în ultimii ani, metrul pătrat ajungând la sute sau chiar mii de euro pe metrul pătrat. Experţii imobiliari susţin că preţurile nu vor mai creşte anul acesta. Acum 5 ani în Pipera, un metru pătrat de teren costa cel mult 30 de euro. De atunci, preţurile au crescut de peste 50 de ori. Ritmul tranzacţiilor a scăzut, iar preţurile au început să se stabilizeze. În tot anul 2008 vor fi creşteri de maxim 10- 20%.

Dezvoltatorii se vor concentra pe proprietăţi centrale sau pe zonele de nord ale Bucureştiului. Aici, preţul mediu al unui metru pătrat este de 2.000 de euro, în comparaţie cu restul Capitalei, unde aceeaşi suprafaţă este de 5 ori mai ieftină.

La Constanţa, metrul pătrat a ajuns să coste chiar şi 3.000 de euro. În medie, la Cluj, metrul pătrat ajunge la 1.500 de euro. În Braşov, cele mai căutate sunt parcelele din împrejurimile oraşului. În centru, metrul pătrat costă de zece ori mai mult decât cel de la periferie. La Târgu-Mureş, preţul terenurilor de la periferie e mai mare decât cel al terenurilor din centru.

Observator

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close