Antena 3 CNN Economic Biz News Business Firmele nu investesc în pregătirea angajaţilor

Firmele nu investesc în pregătirea angajaţilor

Firmele nu investesc în pregătirea angajaţilor
10 Apr 2007   •   15:39

Angajatorii români nu sunt dispuşi să investească în pregătirea salariaţilor, cu toate că aceştia sunt mai dornici să înveţe decât alţi europeni. Dacă în statele Uniunii peste 30% din patroni îşi trimit subalternii la cursuri de perfecţionare pe banii companiilor, în România doar 17% dintre firme suportă financiar aceste costuri. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă. În Uniunea Europeană procentele diferă de la un stat la altul, arată un studiu efectuat de Fundaţia pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă.

Astfel, dacă în Finlanda peste 55% dintre angajatori plătesc pentru perfecţionarea angajaţilor, suportând costul cursurilor, participarea la seminarii sau la schimburi de experienţă, în Franţa doar 25% dintre angajatori fac acest lucru, iar în Portugalia, procentul ajunge la 18%. Dintre cele 10 state est-europene intrate în Uniune în 2004 , doar angajatorii din Slovenia, Slovacia, Estonia, Polonia şi Republica Cehă se situează deasupra mediei.

România se află la coada clasamentului, dar în faţa Bulgariei. Dacă angajatorii nu sunt dispuşi să investească în angajaţi, aceştia din urmă sunt de acord să scoată bani din buzunar pentru perfecţionarea profesională. La acest capitol stăm mai bine decât media ţărilor europene. În România, 7% dintre salariaţi investesc în propria perfecţionare, în timp ce, în Uniunea Europeană, media este de doar 5%. La acest capitol, cei mai dispuşi să investească în perfecţionare sunt angajaţii maltezi iar cei mai puţin interesaţi sunt francezii.

Antena 3

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close