Antena 3 CNN Economic Biz News Business Job-uri la mare căutare: în construcţii, IT şi contabilitate

Job-uri la mare căutare: în construcţii, IT şi contabilitate

Job-uri la mare căutare: în construcţii, IT şi contabilitate
18 Feb 2008   •   08:35

Contabilii, specialiştii în IT şi muncitorii în construcţii sunt din ce în ce mai puţini pe piaţa muncii din România. Şi asta pentru că cei mai mulţi dintre ei preferă să muncească, pe mai mulţi bani, în strainătate. Firmele din România caută soluţii pentru a opri exodul forţei de muncă. Patronii de la noi au început să ofere salarii şi bonusuri din ce în ce mai consistente. Cele mai multe firme caută programatori, administratori de reţea sau web-designeri.

Recrutarea de personal în domeniul IT a devenit chiar o mare problemă de când unele companii multinaţionale şi-au deschis centre regionale la noi. Iar salariile nu sunt de neglijat: între 300 şi 3.000 de euro. O parte dintre cei plecaţi la muncă în străinătate s-au întors în ţară, dar nu suficienţi. Marile companii se gândesc deja cum să-i convingă să se întoarcă.

Şi în construcţii se simte lipsa de muncitori, deşi salariile pentru lucrătorii necalificaţi ajung şi la 300 de euro pe lună. În străinătate, însă, ei pot câştiga şi de trei ori mai mult. Pentru a-i readuce acasă pe românii care lucrează în Italia, de exemplu, autorităţile de la Bucureşti organizează în această lună un târg de joburi la Roma.

Antena 3


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close