Antena 3 CNN Economic Biz News Business Jumătate din banii românilor provin din prime

Jumătate din banii românilor provin din prime

Jumătate din banii românilor provin din prime
23 Mai 2008   •   18:21

În timp ce europenii primesc sporuri şi bonificaţii de 18 - 20%, românii câştigă cu peste 30 de procente mai mult. Astfel, angajaţii încasează în fiecare lună stimulente egale cu salariul, ceea ce înseamnă, practic, că banii angajaţilor din ţara noastră sunt jumătate chenzină, jumătate stimulente. Declaraţia a fost făcută vineri de Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical. El a adăugat că România este pe primul loc în Uniunea Europeană la salariile primite de angajaţi ?în plic?, ceea ce arată că în relaţiile de muncă nu scoatem la lumină cifrele reale şi să nu plătim taxele aferente.

Potrivit unui studiu Eurobarometru prezentat de BNS, 23% din eşantionul din România a declarat că în ultimele 12 luni a primit salariul total sau parţial ?în plic?, faţă de media UE de doar 5%. De asemenea, percepţia riscului de a fi detectat într-o situaţie de muncă nedeclarată este în România unul dintre cele mai reduse din Europa, respectiv 28% faţă de media UE de 33%.

Şi mai interesat este faptul că aproape două milioane de români sunt apţi de muncă, dar nu lucrează, potrivit ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. Toate acestea în condiţiile în care România se confruntă cu o situaţie de deficit de forţă de muncă.

Antena 3

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close