Antena 3 CNN Economic Biz News Business Niciun kilometru din A2 construit în trei ani. Autorităţile spun că, la anul, autostrada va fi terminată

Niciun kilometru din A2 construit în trei ani. Autorităţile spun că, la anul, autostrada va fi terminată

Niciun kilometru din A2 construit în trei ani. Autorităţile spun că, la anul, autostrada va fi terminată
Sursa foto: a2
09 Iun 2010   •   15:48

În ultimii trei ani nu s-a construit niciun kilometru din Autostrada Soarelui. Cu toate acestea, autorităţile dau asigurări, în continuare, în primăvara viitoare, ca prin minune, autostrada va fi terminată. Între timp începe sezonul pe litoralul românesc şi, totodată, şi obişnuitele blocaje pe drumul către mare.

În luna mai 2007 s-a dat în folosinţă tronsonul Drajna - Feteşti, cu o lungime de 36,8 km. De atunci lucrările n-au mai înaintat niciun metru. Jurnalul Naţional scrie că, în ultimul an, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a realizat doar lucrări de întreţinere a Autostrăzii Soarelui.

Directorul general al CNADNR, Dorina Tiron, susţine că, anul acesta, se va lucra la toate tronsoanele, pentru a se respecta termenul limită de finalizare a autostrăzii, din primăvara anului viitor. Se va lucra la tronsoanele Cernavodă-Medgidia, Medgidia-Constanţa şi la centura Constanţa.

De la începerea lucrărilor, costurile de construcţie a autostrăzii au crescut de la an la an.

Pentru tronsonul de 19,2 km dintre Cernavodă - Medgidia se vor plăti 224 de milioane de euro. Contractele încheiate cu firmele de construcţii prevăd penalităţi usturătoare de 0,05% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere a predării lucrării.

Deşi autorităţile spun că banii nu sunt o problemă, s-au blocat în realizarea exproprierilor. Statul a ajuns să plătească sume uriaşe proprietarilor de terenuri de pe traseul autostrăzii şi până acum s-au realizat doar 15% din exproprierile necesare finalizării lucrărilor.

Antena3

×
Subiecte în articol: autostrada autorităţi
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close