Antena 3 CNN Economic Biz News Business Patriciu: Rezilierea contractului cu Sterling goneşte investitorii

Patriciu: Rezilierea contractului cu Sterling goneşte investitorii

Patriciu: Rezilierea contractului cu Sterling goneşte investitorii
Sursa foto: dinu patriciu
30 Apr 2009   •   15:34

"Ar fi o mare greşeală (n.r. să renunţăm la contractul cu Sterling), pentru că, pe lânga faptul că el are o pondere extrem de mică în consumul României - rezervele cunoscute în acea zonă reprezintă extrem de puţin, cel mult 3% din consumul pe următorii zece ani - ar fi şi un semnal foarte prost dat tuturor investitorilor, acela că e posibil ca într-o ţară democratică şi cu economie de piaţă, contracte cu o vechime de decenii să fie reziliate din motive politice. Consecinta ar fi o imagine foarte proastă a României", a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, la Realitatea FM.
În ceea ce priveşte proiectele Nabucco şi South Stream, preşedintele grupului Rompetrol miezază pe Nabucco, pe care îl consideră mai potrivit pentru România, mai ales că cel din urmă ar crea monopol.

?Nu cred ca astăzi independenţa energetică a României ţine doar de o conductă de energie. Ţine şi de explorarea rezervelor proprii, de echilibrarea producţiei de energie cu energia din surse alternative", a declarat Patriciu.
Luni, vicepreşedintele Sterling Resources, Stephen Birrell, spunea că nu exista niciun temei legal pentru ca Guvernul să rezilieze contractul privind concesionarea resurselor de la Marea Neagră.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinu Patriciu
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close