Antena 3 CNN Economic Biz News Business Şefii puşi pe scandal vor fi testaţi de psihologi

Şefii puşi pe scandal vor fi testaţi de psihologi

Şefii puşi pe scandal vor fi testaţi de psihologi
29 Apr 2007   •   18:53

Şefii - sperietori de angajaţi nu mai sunt doriţi de nimeni. Nici chiar de şefii lor! Din ce în ce mai multe companii îi trimit la psiholog pe viitorii manageri, încă înainte de angajare. Nici cei care ocupă deja funcţii de conducere nu au scăpat. Ei sunt trimişi la controale periodice.

Despre şefii calmi angajaţii spun că sunt, la fel ca şi soacrele blânde, o specie pe cale de dispariţie. Există destui manageri, atât de companii străine cât şi româneşti, care cred că acest lucru trebuie să se schimbe. Primul pas mulţi l-au şi făcut şi i-au trimis pe viitorii şefi la psiholog.

Testarea psihologică se poate transforma într-o armă de temut pentru viitori angajaţi şi poate conta chiar mai mult decât experienţa profesională. Dar psihologii nu sunt de acord cu acest lucru. Ei sunt de părere că angajatorii ar trebui să facă o medie între performanţele profesionale certe şi rezultatul testelor. Pentru că testele pot înşela.

Cu toate astea, rezultatele testelor nu sunt de neglijat. De drumurile la psiholog nu scapă nici angajaţii de rând. Sunt companii care impun terapii obligatorii, căci se poate ajunge în situaţia în care şefii sunt liniştiţi iar subalternii lor nu.

Observator

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close