Antena 3 CNN Economic Biz News Când toate ţările din UE cad ca piesele de domino, acest stat pare să aibă o armură de fier. "Poate absorbi orice şoc economic"

Când toate ţările din UE cad ca piesele de domino, acest stat pare să aibă o armură de fier. "Poate absorbi orice şoc economic"

Când toate ţările din UE cad ca piesele de domino, acest stat pare să aibă o armură de fier. "Poate absorbi orice şoc economic"
de O.P.    |    02 Aug 2012   •   12:35

Standard & Poor's (S&P) a confirmat prespectiva "stabilă" a ratingului de top "AAA" al Germaniei, la puţin peste o săptămână după ce Moody's a atribuit guvernului de la Berlin perspectivă "negativă", avertizând că ar putea coborî calificativul din cauza crizei din zona euro, transmite Bloomberg.

Ratingul pe termen lung al Germaniei a fost menţinut la "AAA", cu perspectivă stabilă, potrivit unui comunicat transmis joi de S&P. "În opinia noastră, Germania are o economie foarte diversificată şi competitivă şi a demonstrat că poate absorbi şocuri economice şi financiare puternice.

Perspectiva ratingului pe termen lung rămâne stabilă, reflectând aprecierea noastră că finanţele publice şi balanţa externă solidă vor continua să reziste potenţialelor şocuri financiare şi economice", se spune în comunicat.

Germania este cel mai mare contributor la împrumuturile acordate statelor de la "periferia" zonei euro şi la fondurile de urgenţă create în Europa în încercarea de a rezolva criza datoriilor de stat. Moody's a coborât la începutul săptămânii trecute la "negativă" perspectiva ratingurilor triplu-A ale Germaniei, Olandei şi Luxemburgului.

Finlanda a rămas singurul stat european evaluat de Moody's cu rating "Aaa" şi perspectivă stabilă. S&P anticipează că gradul de îndatorare al guvernului german va rămâne peste 80% la sfârşitul anului viitor, dar va fi redus la 77% din PIB în 2015, odată cu scăderea deficitului bugetar.×
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close