Antena 3 CNN Economic Biz News Cât costă o iarnă grea. Economia a suferit pierderi de UN MILIARD DE EURO

Cât costă o iarnă grea. Economia a suferit pierderi de UN MILIARD DE EURO

Cât costă o iarnă grea. Economia a suferit pierderi de UN MILIARD DE EURO
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Feb 2012   •   07:31

Trendul creşterii economice de la sfârşitul anului trecut a tras brusc frâna de mână. Aproximativ un miliard de euro ne-a costat iarna până acum. Vorbim de pierderile din economie. Şi gândiţi-vă doar cât de afectaţi au fost transportatorii, comercianţii şi exportatorii de faptul că viscolul a blocat drumurile o săptămână.

Maşinile celor care livrează pizza şi cele cu pâine n-au răzbit printre nămeţi ca să ajungă la clienţi. 60.000 de euro a pierdut din cauza viscolului o fabrică de pâine. Mii de pâini au devenit hrană pentru animale pentru că termenul de valabilitate a expirat.

Pierderi şi mai mari au înregistrat producătorii de carne: aproape 100.000 de euro pe zi.

Nici firmele de curierat nu s-au descurcat mai bine. Multe dintre colete au rămas în depozite, iar maşinile care au reuşit totuşi să iasă din parcare au mers pe rute ocolitoare. Asta înseamnă mai mulţi bani plătiţi pentru combustibil.

În aceste zile, autorităţile contabilizează toate pierderile pentru a stabili impactul total asupra economiei româneşti. Chiar dacă am încheiat 2011 cu un plus de 2,5 la sută, datele arată că la sfârşitul anului trecut creşterea economică a frânat puternic.


×
Subiecte în articol: pâine transportatori
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close